Országos Képzési Jegyzékről szóló jogszabály

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 25/2016 (II.25.) Kormányrendelet módosította az Országos Képzési Jegyzékről szóló jogszabályt.

Ennek értelmében a szakgimnáziumok 9. évfolyamán induló iskolai rendszerű képzések kizárólag a 2016. szeptember 1-jén hatályos OKJ-hez kiadott kerettantervek szerint indíthatóak.

Gyermekét a 2015/2016. tanévben idegen nyelvi előkészítő évfolyammal bővített közgazdasági vagy turisztika ágazati osztályba vettük fel.
Az akkor hatályos jogszabály alapján a kötelező szakmai érettségi vizsgával úgynevezett FEOR-számos végzettséget ígértünk. Az új jogszabály ezt módosította.

Gyermekük 2016. szeptember 1-jétől az új kerettanterv alapján vesz majd részt szakképzésben és a kötelező szakmai érettségi vizsgával OKJ szakképesítést szerezhet. Ennek pontos nevéről a kerettantervek megjelenése után tájékoztatom Önöket! További 1 év után újabb szakma megszerzésére lesz lehetőség.

A bevezetett új jogszabály az eddiginél kedvezőbb helyzetbe hozta diákjainkat, hiszen piacképes szakképesítésük megszerzésével sikeresebbek lehetnek a munkaerőpiacon.

Kérem a fentiek tudomásul vételét!

Tisztelettel

Juhászné Janik Beatrix
igazgató