Erasmus 2016
Málta
2016 július 15. és augusztus 12 között 8 tanulóval vettünk részt a máltai nyári gyakorlaton. Közülük 4 tanuló turisztikai, 4 diák vállalkozási- és bérügyintézői gyakorlatot teljesített. Málta több szempontból is kiváló helyszín nyári gyakorlatot teljesítőknek: hivatalos nyelve az angol, így valamennyi munkahelyen és boltban, közlekedési ponton gyakorolhatták a nyelvet, fejleszthették készségeiket. Málta igazi turistaparadicsom, így turisztikai referenseink testközelből láthatták, hogyan lehet egy adott helyet idegenforgalmi szempontból sikeressé tenni. Vállalkozási és bérügyintézőink betekintést nyerhettek különböző máltai cégek szakmai életébe. Szabadidőnkben lehetőségünk volt megcsodálni az ország nevezetességeit. Mindenki életre szóló élményekkel gazdagodott.

Szakmai gyakorlat (Málta) pptx

Munkanapló

Élménybeszámoló

Portugalia
Braga, 2016. július 19 – augusztus 16. Diákjaink hihetetlen élményekkel gazdagodtak: bátrabban, magabiztosabban viselkednek szakmai és mindennapi élethelyzetekben. Nem beszélve arról, hogy angol nyelvtudásuk fejlődésével közelebb kerültek a nyelvvizsgákhoz is. Elmondhatjuk, hogy élvezhettük a portugál vendégszeretet előnyeit, rengeteg barátra tettünk szert a munkahelyeken, ahol tanulóink gyakran a szabadidőt is együtt töltötték a munkatársainkkal. A Braga Mob Open stábja mindenben segítségünkre volt. Filipe, Helder és Tiago nemcsak kiváló házigazdák, hanem igazi barátok is lettek számunkra. A hétvégi kirándulások Portóba, a Geres Nemzeti Parkba, Braga környékén és a tengernél igazi élményt, jelentettek és összekovácsolták a közösséget. Kéri Ferencné

Szakmai gyakorlat (Portugália) pptx

Munkanapló

Élménybeszámoló

 

 

Spanyolország
2016-ban újra Spanyolország felé vettük az irányt. 8 diák és egy kísérőtanár töltött négy hetet Martos városában. Diákjaink spanyol órákon vettek részt, majd különböző irodákban töltötték szakmai gyakorlatukat. Hétvégéinket kirándulásokkal töltöttük.

Szakmai gyakorlat (Spanyolország) pptx

Munkanapló

Élménybeszámoló

Chemnitz
2016-ban újra Németországban, Chemnitz városában töltötték diákjaink a szakmai gyakorlatot. Az eltöltött négy hét nagyon színes, tartalmas és hasznos volt mind a 8 tanulónak, mind a Salgótarjáni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolájának és Szakiskolájának diákjainak, hiszen a szakmai gyakorlatra együtt utaztunk. A tanulók szakmailag sokat fejlődtek, nyelvtudásuk bővült és új élményekkel gazdagodtak.

Szakmai gyakorlat (Chemnitz) pptx

Munkanapló

Élménybeszámoló

Salzburg
2016 novemberében 3 munkatárs utazott Salzburgba, hogy megismerkedjen egy turisztikai magániskola duális képzésével, valamint, hogy tanulmányozza az ECVET-elemeket. A kint eltöltött néhány nap alatt sikerült bepillantást nyerni az intézmény mindennapjaiba, tanórákat és gyakorlati helyeket látogattak meg, hogy ismereteiket bővítsék. A kint töltött napokat a beszámoló és a képek próbálják bemutatni.

Salzburg-munkatársi mobilitás pptx

Összefoglaló munkatársi mobilitás pdf

Munkanapló

Letölthető dokumentumok

ERASMUS+ PROGRAM A KÖZGÉBEN