Táncsics-napokkal tavaszodik

(sajtóanyag)

 

A pénzügyi tudatosságra nevelő programokkal párhuzamosan hétfőn elkezdődött a Táncsics-hét is a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumában. A hét elején szakmai programokkal, csütörtökön diáknappal, az osztályok közti vetélkedőkkel és a pénteken a zárórendezvényekkel - ahol is egyebek közt a Salgótarjáni Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft. közreműködésével mutatkozhatnak be az Alma Mater tehetséges diákjai - ismét színes, érdekes programokat kínál diákjainak, tanárainak és az oda látogatóknak a salgótarjáni intézmény.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának mintegy négy évtizedes hagyománnyal rendelkező programsorozata, a Táncsics-napok. „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jövőt és munkálkodhass a jövőn” – ezzel a Széchenyi Istvánhoz köthető gondolattal nyitották meg idén a Táncsics-napok rendezvényeit az ünneplő diákok, s beszédében az intézmény igazgatója, Juhászné Janik Beatrix is.

A megnyitón részt vettek a Salgótarjáni Közgés Öregdiákok Egyesületének alapítói, Holecz Zoltánné (a fotón, amelyen ketten látszanak, balról), aki 60 évvel ezelőtt és Dupák Sándorné, aki pedig 57 évvel ezelőtt érettségizett az Alma Materükben. Göröcsné Godó Orsolya, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának irodavezetője és Lakatosné Kovács Ágnes, az önkormányzat közoktatási és köznevelési referense ugyancsak részt vett a Táncsics-napok megnyitóján.

A salgótarjáni tanintézet ez alkalommal is nagy ablakot nyit a világra: az angol nyelvi kincskereső játéktól a méhnyak rákkal kapcsolatos ismereteken át már az első napon számos érdekes dolog került elő. Kedden is saját, illetve külső előadókkal, mások mellett a geoparkunk látogatóközpontja vezetőjének, Drexler Szilárdnak a fenntartható turizmussal kapcsolatos gondolataival gazdagodhatnak a turizmust is tanuló közgések.

A szellemi és fizikai küzdelmekben gazdag, vetélkedőkkel színesített rendezvénysorozatot pénteken a magyar szabadság atyjáról elnevezett intézmény már a márciusi forradalom jegyében tartja, délelőtt 11-től ünnepi műsorral, délután négytől pedig a Táncsics Gálával zárnak.